A számolási nehézség felismerése és kezelése, Diszkalkulia tanfolyam – Budapest/online

Tanulj velünk számolni! Diszkalkulia?
Számolási nehézséggel küzdő gyerekek mindig voltak, de az utóbbi 10-20 évben folyamatosan növekszik a számuk. A saját tapasztalatainkra és a szakirodalomra támaszkodva kidolgoztunk egy komplex módszert, melynek segítségével a diszkalkulia mértéke csökkenthető, illetve felszámolható.
A tanfolyam célja: Alternatív módszer megismertetése a számolásban gyenge gyerekek megsegítése, integrálása érdekében. A mozgás felhasználása a tanulási képesség fejlesztésére.
Jelentkezés feltétele: egyetemi vagy főiskolai pedagógiai végzettség.
Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, általános iskolai matematika szakos tanár.
Időpont: 2021.10.08-10. Naponta: 8.00 – 16.30
Helyszín: Ozoana West Mozgásstúdió (1132 Budapest, Kresz Géza u. 29.) személyes részvétellel, vagy ONLINE.
Részvételi díj: 50 000 Ft/fő
A tanfolyam létszáma maximált, a jelentkezéseket csak a visszajelzés sorrendjében tudjuk elfogadni.
Jelentkezési határidő: 2021.09.24. 12.00 óra!
A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki. A tanfolyam elvégzése pedagógusoknak 30 órás továbbképzésként elszámolható! Engedély száma: 83/10/2020
A tanfolyam tematikája: A matematikai képességek szerepe az intellektus fejlődésében, Diszkalkulia, Kutatási irányzatok, Az idegrendszer és a számolási képesség, A terápia mozgásanyaga I., A pedagógus szerepe, Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga II., Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga III., IV., Terápiatervezés
Témakörök: A matematikai képességek kialakulásának folyamata; A számolási nehézség problémaköre; Kutatások a diszkalkulia témakörében; Az idegrendszer érési folyamatai és a diszkalkulia összefüggései, a mozgásfejlődés menete; A matematika tanításának módszerei és a diszkalkulia közötti összefüggések; A vizsgálat ismertetése; Egyéni vizsgálat; A vizsgált területek értékelése, fejlesztési lehetősége, a kapott eredmények feldolgozása; A terápia mozgásanyagának megtanulása. Önálló vizsgálatvégzés; Terápia tervezés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük