A számolási nehézség felismerése és kezelése tanfolyam – ONLINE

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 2022/10/07 - 2022/10/09
8:00 - 4:00

Kategóriák


Tanulj velünk számolni! Diszkalkulia!

Számolási nehézséggel küzdő gyerekek mindig voltak, de az utóbbi 10-20 évben folyamatosan növekszik a számuk. A saját tapasztalatainkra és a szakirodalomra támaszkodva kidolgoztunk egy komplex módszert, melynek segítségével a diszkalkulia mértéke csökkenthető, illetve felszámolható.

A tanfolyam célja: Alternatív módszer megismertetése a számolásban gyenge gyerekek megsegítése, integrálása érdekében. A mozgás felhasználása a tanulási képesség fejlesztésére.
Jelentkezés feltétele: egyetemi vagy főiskolai pedagógiai végzettség.
Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, általános iskolai matematika szakos tanár.

A tanfolyam tematikája: A matematikai képességek szerepe az intellektus fejlődésében, Diszkalkulia, Kutatási irányzatok, Az idegrendszer és a számolási képesség, A terápia mozgásanyaga I., A pedagógus szerepe, Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga II., Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga III., IV., Terápiatervezés
Témakörök: A matematikai képességek kialakulásának folyamata; A számolási nehézség problémaköre; Kutatások a diszkalkulia témakörében; Az idegrendszer érési folyamatai és a diszkalkulia összefüggései, a mozgásfejlődés menete; A matematika tanításának módszerei és a diszkalkulia közötti összefüggések; A vizsgálat ismertetése; Egyéni vizsgálat; A vizsgált területek értékelése, fejlesztési lehetősége, a kapott eredmények feldolgozása; A terápia mozgásanyagának megtanulása. Önálló vizsgálatvégzés; Terápia tervezés.

A tanfolyam létszáma maximált, a jelentkezéseket csak a visszajelzés sorrendjében tudjuk elfogadni.
Jelentkezési határidő: 2022.09.17. 12.00 óra!

A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki. A tanfolyam elvégzése pedagógusoknak 30 órás továbbképzésként elszámolható! Engedély száma: 83/10/2020

Időpont: 2022.10.07-09. Naponta: 8.00-16.00 óráig
Helyszín: ONLINE, Teams alkalmazással
A tanfolyam oktatói:
Kulcsár Mihályné Neuropedagógus, a KMT kidolgozója, a KMT Akadémia tiszteletbeli örökös elnöke
Kis Katalin tanító, matematika tanár
Kulcsár Mátyás

Részvételi díj: 60 000 Ft/fő

Regisztrációs díj (a részvételi díjon felül fizetendő):
  • 15. 000 Ft
  • 9. 000 Ft (a Komplex mozgásterápiás fejlesztők munkaközösségi tagoknak)
  • 0 Ft (KMT Akadémia tagoknak)

A jelentkezés véglegesítéséhez regisztrációs díj fizetése szükséges.

A jelentkezéssel, részvételi díj fizetéssel, és a tanfolyammal kapcsolatos egyéb tudnivalók az alábbi linkre kattintva érhetők el:
https://www.kmtakademia.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek/

 

JELENTKEZÉS

Szólj hozzá!

X