A számolási nehézség felismerése és kezelése tanfolyam, Győr/online

Tanulj velünk számolni! Diszkalkulia?

Számolási nehézséggel küzdő gyerekek mindig voltak, de az utóbbi 10-20 évben folyamatosan növekszik a számuk. A saját tapasztalatainkra és a szakirodalomra támaszkodva kidolgoztunk egy komplex módszert, melynek segítségével a diszkalkulia mértéke csökkenthető, illetve felszámolható.

A tanfolyam célja: Alternatív módszer megismertetése a számolásban gyenge gyerekek megsegítése, integrálása érdekében. A mozgás felhasználása a tanulási képesség fejlesztésére.

Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, általános iskolai matematika szakos tanár.

A tanfolyam tematikája: A matematikai képességek szerepe az intellektus fejlődésében, Diszkalkulia, Kutatási irányzatok, Az idegrendszer és a számolási képesség, A terápia mozgásanyaga I., A pedagógus szerepe, Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga II., Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga III., IV., Terápiatervezés

Témakörök: A matematikai képességek kialakulásának folyamata; A számolási nehézség problémaköre; Kutatások a diszkalkulia témakörében; Az idegrendszer érési folyamatai és a diszkalkulia összefüggései, a mozgásfejlődés menete; A matematika tanításának módszerei és a diszkalkulia közötti összefüggések; A vizsgálat ismertetése; Egyéni vizsgálat; A vizsgált területek értékelése, fejlesztési lehetősége, a kapott eredmények feldolgozása; A terápia mozgásanyagának megtanulása. Önálló vizsgálatvégzés; Terápia tervezés.

Időpont: 2022.03.25-27. Naponta: 8.00 – 16.30
Helyszín: EgészségPont (Győr, Corvin u. 38.) személyes részvétellel, vagy ONLINE.
A tanfolyam oktatói: Kulcsár Mihályné, Neuropedagógus, a Komplex mozgásterápia kidolgozója, a KMT Akadémia tiszteletbeli örökös elnöke, és Kis Katalin, tanító, matematika tanár
Részvételi díj: 60 000 Ft/fő
A tanfolyam létszáma maximált, a jelentkezéseket csak a visszajelzés sorrendjében tudjuk elfogadni.
Jelentkezési határidő: 2022.03.11. 12.00 óra!

A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki. A tanfolyam elvégzése pedagógusoknak 30 órás továbbképzésként elszámolható! Engedély száma: 83/10/2020

A jelentkezés véglegesítéséhez regisztrációs díj fizetése szükséges. A regisztrációs díj összege 14.000 Ft. A számlázási adatlapon részletezett feltételek betartása esetén a tanfolyam díjából a regisztrációs díj összegével egyező mértékű üzletpolitikai kedvezményt adunk!

A jelentkezéssel, részvételi díj fizetéssel, és a tanfolyammal kapcsolatos egyéb tudnivalók az alábbi linkre kattintva érhetők el:
https://www.kmtakademia.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek/

 

JELENTKEZÉS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük