Kisgyermeknevelés – korai fejlesztés tanfolyam, BUDAPEST

Kisgyermeknevelés - Korai fejlesztés

Jelentkezési határidő: 2024.02.17. 12 óra

Tanfolyam leírása

„Egyre nagyobb igény jelentkezett egy kifejezetten kisgyermeknevelők számára összeállított képzésre. Ez az igény késztetett a Kisgyermeknevelés című könyv megírására és az azonos című tanfolyam összeállítására. A könyvet és a tanfolyamot ajánlom minden olyan szakembernek, aki szívén viseli a legifjabb korosztály sorsát és szívesen megismerkedne új szempontokkal és módszerekkel a kisgyermekek nevelésével kapcsolatban.” (Kulcsár Mihályné – a könyv szerzője, és a tanfolyam tematikájának megalkotója)

„Elsődleges célom, hogy kiegészítsem, bővítsem a szakemberek meglévő eszköztárát, és a jelenségek, tapasztalatok oki hátterét megmutatva egy új nézőpontot kínáljak számukra. Lehetőséget adjak arra, hogy az új ismeretek fényében még hatékonyabbá, eredményesebbé tehessék saját munkájukat. Több mint tíz éve foglalkozom KMT mozgásfejlesztéssel. Hat éves óvodapedagógusi gyakorlatom alatt volt alkalmam tapasztalatokat gyűjteni az intézményi keretek között megvalósítható fejlesztésről is. Úgy gondolom, az így gyűjtött tapasztalatok a kisgyermek neveléssel foglalkozó szakemberek számára is értékesek lehetnek.” (Kulcsár Mihály – KMT oktató, óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus, a tanfolyam oktatója)

Tematika

 • A gyermekvállalás felelőssége
 • A gyermek alapvető szükségletei
 • A fejlődés menete

A fejlődés legfontosabb területei:
Fizikai fejlődés:
– csecsemő korban
– Kisded korban
– Óvodás korban
Mozgásfejlődés:
– Magzati korban
– Csecsemő korban
– Kisded korban
A látás fejlődése
A hallás fejlődése
Az egyensúlyérzék fejlődése
A tapintás fejlődése
A játék fejlődése
Az érzelmek fejlődése:
– Magzati korban
– Csecsemő korban
– Kisded korban
– Óvodás korban
A beszéd fejlődése
A figyelem fejlődése
A szocializáció fejlődése
A gondolkodás és az értelem fejlődése

Az érzelmi intelligencia kialakulása
A magatartási problémák háttere:
– Ismeretlen helyzet
– Testvérféltékenység
– Alvászavar
– Táplálkozási zavar
– A szobatisztaság zavarai
– Hazugság és önbizalom
– Szorongás és félelem
– Ujjszopás
– Önringatás
– Öningerlés
– Agresszió, önagresszió

A fejlődést segítő tevékenységek:
– A csecsemőkor fejlesztő játékszerei
– A kisdedkor fejlesztő játékszerei
– Az óvodáskor fejlesztő játékszerei
– A csecsemőkor fejlesztő tevékenységei
– A kisdedkor fejlesztő tevékenységei
– Az óvodáskor fejlesztő tevékenységei
– A szemmozgató izmok edzése csecsemő-, kisded- és óvodás korban.
– A hallás differenciálás fejlesztése csecsemő-, kisded- és óvodás korban.
– A taktilis észlelés fejlesztése csecsemő-, kisded- és óvodás korban.
– A beszédfejlődés alapozása csecsemő-, kisded- és óvodás korban.
– A finommotorika fejlesztése csecsemő-, kisded- és óvodás korban.

Részvételi díj

112
000
Ft
 • Regisztrációs díj (a részvételi díjon felül fizetendő):
 • Kedvezmény nélkül 28.000 Ft
 • Komplex mozgásterápiás fejlesztők munkaközössége - Facebook csoport tagoknak 16.000 Ft
 • KMT Akadémia tagoknak 0 Ft
 • A HATÁLYOS ADÓJOGSZABÁLYOK ÉRTELMÉBEN EZEN A KÉPZÉSEN CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK TUDUNK SZÁMLÁT KIÁLLÍTANI! MEGÉRTÉSÉT KÖSZÖNJÜK!

Oktatók

Kulcsár Mihály

KMT oktató, óvodapedagógus

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 • Jelentkezni az online jelentkezési űrlap kitöltésével lehet. Az űrlap beküldését követően – maximum 2 munkanapon belül – visszaigazolást küldünk email-ben, amelyben a további teendőkről is tájékoztatjuk.
 • A jelentkezés véglegesítéséhez regisztrációs díj átutalása szükséges.
 • Regisztrációs díj (a részvételi díjon felül fizetendő):
  • 28.000 Ft
  • 16.000 Ft („Komplex mozgásterápiás fejlesztők munkaközössége” Facebook csoport tagoknak)
  • 0 Ft (KMT Akadémia tagoknak)
 • Ha a tanfolyam maximális létszáma betelt, a további jelentkezők várólistára kerülnek. Ha lemondás miatt felszabadul egy hely a tanfolyamon, akkor a várólistán – a jelentkezés időrendi sorrendjében – következő jelentkező lehetőséget kap a részvételre.

A tanfolyam előtt, jelentkezéskor regisztrációs díj átutalása szükséges. Regisztrációs díj (a részvételi díjon felül fizetendő):

 • 28.000 Ft
 • 16.000 Ft („Komplex mozgásterápiás fejlesztők munkaközössége” Facebook csoport tagoknak)
 • 0 Ft (KMT Akadémia tagoknak)

A tanfolyam részvételi díja rendezhető a képzés első napján készpénzben, illetve átutalással. Ha a részletfizetést választod, két vagy három részletben rendezheted a képzés díját. Személyes részvétel esetén:

 • az első részletet mindig a helyszínen készpénzben,
 • a másodikat 30 napos fizetési határidővel átutalással,
 • a harmadikat 60 napos fizetési határidővel átutalással.

A fizetési határidők a képzés első napjától számítandók. A részvételi díjról a számlát/számlákat ekkor állítjuk ki a választott fizetési ütemezésnek megfelelően.

Kérjük, hogy az alábbi lemondási feltételeket figyelmesen olvasd el a későbbi félreértések elkerülésének érdekében!

 • Ha a jelentkezést követően 14 napon belül lemondod a részvételi szándékodat, akkor a regisztrációs díj teljes összegét visszafizetjük. Ha a tanfolyam jelentkezési határideje után mondod le a részvételt, akkor a regisztrációs díjat nem áll módunkban visszafizetni abban az esetben sem, ha a jelentkezésed 14 napon belül történt.
 • Ha a jelentkezést követő 14 napon túl mondod le a részvételt, akkor a regisztrációs díj nem jár vissza!  Ha lemondás nélkül nem veszel részt a tanfolyamon, a regisztrációs díj szintén nem jár vissza.
 • Ha bármilyen (tőlünk független) okból nem tudsz részt venni a képzésen, és a tanfolyam kezdetéig még több mint 14 nap van hátra, és átjelentkezel egy másik képzési időpontra, akkor a regisztrációs díj 50%-át újra be kell fizetned.
 • Ha képzés kezdetéig 14 vagy kevesebb nap van hátra, és átjelentkezel egy másik képzési időpontra, a regisztrációs díj teljes összegét újra be kell fizetned!
 • Bármilyen módosítás (pl. időpont módosítás, részvételi mód változtatás, számlázási adatok, fizetési ütemezés módosítása) a tanfolyam jelentkezési határidejének lejártáig lehetséges, amely időpontot a jelentkezési lap elején feltüntetjük. A jelentkezési határidő lejárta után már nincs lehetőség módosításra. Ha a részvétel emiatt hiúsul meg, akkor a regisztrációs díj nem kerül visszafizetésre! Átjelentkezés esetén a fenti feltételek érvényesek.
 • KMT Akadémia tagként egy alkalommal jelentkezhetsz regisztrációs díj fizetése nélkül a tanfolyamra. Ha lemondod a részvételt, másik időpontra való átjelentkezésre már csak a teljes összegű regisztrációs díj megfizetése mellett lesz lehetőséged.

Jelentkezésnek a Számlázási és jelentkezési adatlap kitöltésének időpontja minősül, a 14 napos határidő ettől az időponttól számítandó.

A tanfolyamokkal, jelentkezésekkel kapcsolatos kérdéseket, kéréseket a kmtakademia@gmail.com email címre várjuk. Az ügyintézés során csak az erre az email címre írásban elküldött kéréseket tudjuk figyelembe venni!