Komplex mozgásterápia

Jelentkezési határidő: 2024.08.02. 12 óra

A tanulás öröm is lehet!

Hadd segítsünk neked, hogy segíteni tudj! Tanuld meg tőlünk a Komplex mozgásterápia pedagógiai fejlesztő módszertanát!

2024.08.16-18 és 08.23-25.

Tatai Rendház (2890 Tata, Tanoda tér 5/A.)

Tudom, hogy sokszor nehéz neked,

 • mert őszintén segíteni szeretnél, de nem tanultad hogyan csináld!

 • mert, amit próbálsz tenni arról sokszor érzed, nem elég!

 • mert, senki nem tanította meg neked miért ilyen nehéz a gyerekeknek iskolássá válni, iskolásnak lenni és hogyan tehetnéd ezt könnyebbé!

Én és a kollégáim tudunk neked mutatni ehhez egy módszertant!

Nekem is fontos, hogy tudjam, hogyan segítsek!

Ha osztozol a szenvedélyünkben, hogy a gyerekeket több sikerélményhez segítsük, szívesen megmutatjuk neked, mi hogyan csináljuk.

Őszintén kívánom, hogy megélhesd a saját sikereidet a gyerekeknek nyújtott hathatós segítségen keresztül. Minél többször tapasztalhasd, hogy megvan a kellő tudásod és gyakorlati ismereted hozzá, jól segíts. Mi ismerünk és tanítunk egy módszertant, ami minket már sokszor hozzásegített ehhez.

Tudom, mert magam is megtapasztaltam, hogy a jó szándék nagyon fontos, de sajnos önmagában sokszor nem elég. A pedagógiai tanulmányok pedig a biztos elméleti alapokon túl nem adnak elég a hétköznapokban jól alkalmazható ismeretet. Megtapasztaltam azt is, hogy viszonylag rövid idő alatt a pedagógusképzés nyújtotta alapokra építve megtanulhatom hogyan tudok valóban segíteni a gyerekeknek, akikért felelős vagyok!

Van egy mondás, amit Einsteinnek tulajdonítanak: „Az őrültség az, ha ugyan azt tesszük újra és újra, de azt várjuk, hogy más legyen az eredménye!” Ha szeretnéd mi tudunk neked segíteni, hogy legyen választásod mást tenni, mint eddig.

Mivel tudunk segíteni neked abban, hogy változtatni és segíteni tudj?

Komplex Mozgásterápia továbbképzés

6 napos, 60 órás akkreditált pedagógus továbbképzés

Engedély száma: 97/10/2021

A képzés fő tematikai egységei

A legfontosabb technikai tudnivalók

A jelentkezés feltételei

Jelentkezési határidő

2024.08.02. 12:00

Vizsga

A tanfolyam az utolsó képzési napon vizsgával zárul, melynek sikeres teljesítése esetén tanúsítványt állítunk ki, amely feljogosít a nálunk tanult módszertan alkalmazására az eredeti kompetenciakörödön belül.

Hivatalos

A tanfolyamot szervező intézmény felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/004359

Ez a képzés csak a KMT Akadémia szervezésében elérhető! Figyeld a védjegyünket!

A módszer kidolgozója

Picture of Kulcsár Mihályné

Kulcsár Mihályné

a KMT Akadémia tiszteletbeli örökös elnöke

A Komplex mozgásterápia Kulcsár Mihályné, Panni néni által kifejlesztett fejlesztőeljárás, melyet saját pedagógiai tapasztalata, gyakorlata alapján alakított ki. Ez az eljárás tapasztalatai szerint segíthet a tanulási nehézségek csökkentésében, a beszédfejlődés és szobatisztaság kialakulásának támogatásában, a magatartási problémák javulásában, a figyelem fejlődésében.

Itt találkozhattál már vele:

A képzés szakmai felelőse

Picture of Kulcsár György

Kulcsár György

Neuropedagógus, a KMT Akadémia szakmai vezetője

Kulcsár György, támogatja, irányítja a KMT Akadémia szakmai és szellemi munkáját. Találkozhattok vele a KMT Akadémia tanfolyamain, de szakmai konferenciákon és az Akadémia más rendezvényein is. 

Itt is láthattad már:

A módszer oktatója

Picture of Kulcsár Mihály

Kulcsár Mihály

Komplex mozgásterápia oktató, óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus

Ahogy a résztvevők látták

Misi felkészült,tapasztalt okatónak bizonyult, a kérdésekre részletekbe menő, kimerítő választ adott.

Kedves Panni néni!

Minden tiszteletem a tiétek, köszönöm ezt a sok-sok tudást és az önbizalmat! Nagyon köszönöm az újszerű, fantasztikus élményt!

 

Szuper volt minden, az elvárásaimat felülmúlta. Féltem attól, hogyan fog megvalósulni az online térben, a gyakorlat folyamán hogyan fogom hasznosítani a dolgokat, de szerencsére ez a félelmem hamar elillant. Mihály mindent érthetően magyarázott, konkrét anyagot, tudást kaptunk a kezünkbe, így biztosan nem lesz gond a későbbiekben. Köszönöm! 🙂

  Abszolút nem éreztem hátrányát az online óráknak. Teljes mértékben elégedett voltam a technikai megoldással, könnyen kezelhető volt és érthető. Különösen tetszett, hogy a személyes és az online résztvevők is  hallhatták egymás kérdéseit és tapasztalatait, ettől az egész személyesebbé vált a számomra. 

Liza

A részvételi díj és a regisztrációs díj

Mindig is fontos volt édesanyámnak, hogy az általa kidolgozott módszertan minél megfizethetőbb legyen, hogy ezáltal is minél több gyermekhez elérhessen a segítség. Az ár kialakításánál ezt az alapelvet kellett összegyeztetnünk azzal, hogy több mint 40 év alatt felgyűlt szakmai tapasztalat esszenciáját adjuk át neked, olyan szervezett formában, amelyhez több ember munkájára van szükség.

Szerettem volna, hogy a tanfolyam minél olcsóbb legyen, de közben legyen komolyan vehető és nem utolsó sorban tudjam tisztességgel megfizetni mindazok munkáját és szakmai tapasztalatát, akik egy-egy képzés létrejöttéhez hozzájárulnak. A szakmai csapaton kívül, akiket már korábban megismerhettél, a háttérben dolgozik a szervező csapatunk, hogy minden információ időben eljusson hozzád, legyen egy megfelelő helyszín a képzés megtartására, tudjuk jó minőségben online közvetíteni a számodra az előadásokat, az adminisztráció pontosan elő legyen készítve, a kérdéseidre mindig időben választ kapj és a képzést követően még 30 napig elérhesd a képzés felvételeit.

Néhány éve vezettük be a regisztrációs díjat, hiszen az adminisztrációért és kapcsolattartásért felelős kollégáim már akkor rengeteget dolgoznak érted, amikor még épp csak jelentkeztél a képzésre: tartják veled a kapcsolatot, előkészítik az adminisztrációt, lefoglalják a termet, az oktatók keze alá dolgoznak és készségesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre. A regisztrációs díj ennek az áldozatos munkának a fedezetéül szolgál, amit nagyrészt akkor is el kell végezni, ha végül valamilyen okból visszalépsz a részvételtől, vagy módosítod melyik időpontban szeretnél jönni.

A regisztrációs díj összege 35.000 Ft. A fentiek alapján talán érthető számodra is, hogy ez nem jár vissza, ha visszalépsz a képzésen való részvételtől.

A képzés részvételi díja 140.000 Ft, amelyet csak a képzés kezdete után kell megfizetned akkor, ha ténylegesen megkezded a képzést.

Lehetőséged van a helyszínen készpénzben, vagy átutalással, egy, kettő vagy akár három részletben is megfizetned, a választásod szerint. Természetesen a második és harmadik részletet csak átutalással tudod kiegyenlíteni a képzést követő 30. és 60. napig. Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a munkahelyed átvállalhassa a képzési díj egészét vagy akár egy részét, ha szeretné!

Ez összesen 175.000 Ft

Tudomásom szerint máshol az országban ekkora vagy ennél kisebb összegért, a gyakorlatban alkalmazható, mozgáson alapuló fejlesztő módszertani tudást 60 órás tanfolyam keretében, amellyel az iskolai boldogulást lehet elősegíteni, sehol máshol nem találsz!

A jelentkezési folyamat lépései

 • Első jelentkezési lap letöltése

  Kattints ezen az oldalon bármelyik jelentkezési gombra! Ekkor átirányítunk az első adatfelvételi oldalunkra. Itt néhány egyszerű adatot fogunk tőled kérni, hogy biztonságosan tarthassuk veled a kapcsolatot. Az űrlap beküldését követően - maximum 2 munkanapon belül - visszaigazolást küldünk email-ben, amelyben a további teendőkről is tájékoztatunk.

 • Második űrlap

  E-mailben elküldünk részedre egy második - bővebb - adatlapot. Ezen az adatlapon kell nyilatkoznod arról, hogy személyesen vagy online szeretnél - e részt venni a tanfolyamon. Számlázási adatokat és a tanúsítvány kiállításához szükséges adatokat is fogunk tőled kérni. Itt jelezheted számunkra, ha részletekben szeretnél fizetni és azt is, ha a munkahelyed átvállalja a képzésed díjának egy részt vagy egészét.

 • A jelentkezés véglegesítése

  A második adatlap kitöltését követően maximum 2 napon belül elektronikus díjbekérőt küldünk részedre. Jelentkezésed a regisztrációs díj átutalásával válik véglegessé. Aki határidőig nem tölti ki az adatlapot, illetve a regisztrációs díjat nem fizeti be, annak a nevét töröljük a jelentkezők névsorából! Ne izgulj, mielőtt törölnénk a neved rákérdezünk, hogy tényleg meggondoltad-e magad, vagy csak elfeledkeztél a regisztrációs díjról!

Én nem mondom, hogy mindenképp minket válassz, tőlünk tanulj.

Gyakran ismételt kérdések

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?
 • pedagógusoknak (60 órás, akkreditált pedagógus továbbképzés)
 • óvodapedagógusoknak, tanítóknak, fejlesztőpedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, logopédusoknak, pszichológusoknak,
 • szakembereknek, akik tanulókkal foglalkoznak
Milyen végzettség szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

Tanfolyamunk akkreditált pedagógus továbbképzés, ezért képzésünkre elsősorban pedagógusokat várunk.

 • 2024.08.01. után induló képzéseinken kizárólag az alábbi végzettségek valamelyikével rendelkezők jelentkezését tudjuk elfogadni:
  gyógypedagógus, konduktor, óvodapedagógus, tanító, tanár, szociálpedagógus, pszcihológus, gyógypedagógai asszisztens, gyógytornász, vagy ezen végzettségek megszerzésére irányuló folyamatban lévő tanulmányok.

  Fenti végzettségek hiányában folyamatban lévő AKÉTA képzés.

 • Ha vállalkozás során kívánja alkalmazni a módszert, akkor a következőkre hívnám fel a figyelmét: A tanfolyamunk önálló szakképzettséget nem ad, mivel akkreditált pedagógus továbbképzés – mint ilyen nem is adhat! Tehát nem a képzésünk elvégzésén múlik, hogy a vállalkozásában foglalkozhat-e gyermekekkel, és ha igen akkor milyen keretek között, milyen tevékenységeket végezhet. Ezzel kapcsolatban a legkorrektebb tájékoztatást egy oktatási ügyekben járatos jogász vagy ügyvéd tudja adni. Ha bizonytalan abban, hogy a végzettsége mire jogosítja fel, azt javasoljuk, hogy forduljon egy ilyen szakemberhez! Ha jogosult az alapvégzettsége alapján a gyerekekkel történő munkára a vállalkozása keretei között, akkor a tanfolyamunk elvégzése után, ennek során is alkalmazhatja a nálunk tanultakat!
Ismétlőként szeretnék részt venni a tanfolyamon. Milyen feltételek mellett tudok élni ezzel a lehetőséggel?

A tanfolyam elvégzése után van lehetőség ingyenes ismétlésre. Az ismételt tanfolyam elvégzéséről újabb tanúsítványt nem állítunk ki. Az ismétlés ingyenes, de regisztrációs díj fizetéséhez kötött. Regisztrációs díj:

  • 35.000 Ft
  • 21.000 Ft („Komplex mozgásterápiás fejlesztők munkaközössége”  Facebook csoport tagoknak)
  • 0 Ft (KMT Akadémia tagoknak)

Jelentkezni a tanfolyamhoz tartozó online jelentkezési lapon lehet, ahol meg kell adni, hogy ismétlőként szeretne részt venni a képzésen, a tanúsítványa sorszámát, illetve kiállítójának nevét. A tanfolyamok létszáma maximalizált, amely vonatkozik az ismétlőkre is, így csak a szabad helyek függvényében van lehetőség a tanfolyami részvételre.

Mit jelent, hogy várólistára került a jelentkezésem?
 • Ha a tanfolyam maximális létszáma betelt, a további jelentkezők várólistára kerülnek. Ha lemondás miatt felszabadul egy hely a tanfolyamon, akkor a várólistán – a jelentkezés időrendi sorrendjében – következő jelentkező lehetőséget kap a részvételre. Minden tanfolyamnak külön várólistája van, ezért kérjük, hogy minden tanfolyamra külön jelentkezzen, amelyiknek a várólistájára fel szeretne kerülni!
 • A várólistára kerülés nem függ össze a szabad helyekkel rendelkező tanfolyamra való jelentkezésekkel. Tehát, ha mindenképpen szeretné biztosítani a részvételét a tanfolyamon, akkor érdemes egy szabad helyekkel rendelkező tanfolyamra is elküldeni a jelentkezését. Ha mégis bekerülne várólistáról egy telt házas tanfolyamra, akkor a másik jelentkezést töröljük, és a regisztrációs díjat jóváírjuk arra a tanfolyamra, amelyre várólistáról került be.
Milyen módon rendezhetem a tanfolyam részvételi díját, és van -e lehetőség részletfizetésre?

A tanfolyam előtt, jelentkezéskor regisztrációs díj átutalása szükséges. Regisztrációs díj (a részvételi díjon felül fizetendő):

 • 35.000 Ft
 • 21.000 Ft („Komplex mozgásterápiás fejlesztők munkaközössége” Facebook csoport tagoknak)
 • 0 Ft (KMT Akadémia tagoknak)

A tanfolyam részvételi díja rendezhető a képzés első napján készpénzben, illetve átutalással. Ha a részletfizetést választod, két vagy három részletben rendezheted a képzés díját. Személyes részvétel esetén:

 • az első részletet mindig a helyszínen készpénzben,
 • a másodikat 30 napos fizetési határidővel átutalással,
 • a harmadikat 60 napos fizetési határidővel átutalással.

Online képzés esetén ugyanezek a fizetési határidők, a teljesítés pedig átutalással történik. A fizetési határidők a képzés első napjától számítandók. A részvételi díjról a számlát/számlákat ekkor állítjuk ki a választott fizetési ütemezésnek megfelelően.

Részletfizetés ütemezése:

 • Két részlet: 2 x 70.000 Ft
 • Három részlet: 1. részlet: 50.000 Ft, 2. részlet: 45.000 Ft, 3. részlet: 45.000 Ft
Hogyan zajlik az online oktatás?

Az online képzés tananyaga és a megszerezhető tanúsítvány teljes mértékben megegyezik a személyes részvételű tanfolyaméval. Minden képzési napon Microsoft Teams alkalmazáson keresztül tartjuk meg az előadásokat, amelyeket rögzítünk is, és elérhetővé tesszük videók formájában. Az előadásokat kiegészítjük még a megértését segítő prezentációkkal, és a képzés törzsanyagába nem tartozó, de a témához kapcsolódó szakmai anyagokkal. Kulcsár Mihályné: A tanulás öröm is lehet című könyvét még a tanfolyam kezdete előtt eljuttatjuk a résztvevőkhöz. Online tanfolyamon a vizsga is online zajlik, videokonzultáció formájában. Személyes megjelenés nem szükséges.

FONTOS! Az online képzés nem távoktatás, az előadásokon valós időben kell részt venni, maximum 1 nap hiányzás megengedett. A részvételt online jelenléti ív kitöltésével ellenőrizzük. A felvett videók csak az oktatási nap végén, az esti óráktól érhetők el, és megtekintésük nem helyettesíti a részvételt.

Miért van az online képzésnek is maximális létszáma?

Az online képzés tananyaga és követelményei teljes egészében megegyeznek a jelenléti oktatás tartalmával, ezért az online tanfolyamnak is ugyanúgy van maximális létszáma, mint a jelenléti oktatásnak. Így tudjuk biztosítani, hogy minden résztvevőre megfelelő figyelmet tudjunk fordítani, illetve a rendelkezésre álló idő alatt le tudjon mindenki vizsgázni.

Milyen követelményeket kell teljesítenem a tanúsítvány megszerzéséhez?
 1.  A résztvevő legyen jelen az összóraszám 83%-án (minimum 50 órán).
 2. Házi feladatok elvégzése: a tanfolyam utolsó tematikai egységének kezdetéig, illetve a záróvizsga kezdetéig egy-egy Komplex mozgásterápiás felmérés önálló elvégzése.
 3. A vizsga teljesítése, amely a résztvevő által egy 5 évesnél idősebb gyermek Komplex mozgásterápiás felmérése, illetve az ez alapján készült fejlesztési terv megvédése. A tanfolyam végeztével lehetőleg közvetlenül a kontakt órák után 30 perc felkészülési idő közbeiktatásával, de maximum a képzés utolsó napját követő hetedik napig online videó és hangkapcsolatot lehetővé tevő platformon és online kérdőív használatán keresztül, vagy személyes konzultáció formájában.
Hogyan és milyen módon tudom lemondani a tanfolyami részvételemet, illetve hogyan tudom módosítani a jelentkezésemet?

Kérjük, hogy az alábbi lemondási feltételeket figyelmesen olvasd el a későbbi félreértések elkerülésének érdekében!

 • Ha a jelentkezést követően 14 napon belül lemondod a részvételi szándékodat, akkor a regisztrációs díj teljes összegét visszafizetjük. Ha a tanfolyam jelentkezési határideje után mondod le a részvételt, akkor a regisztrációs díjat nem áll módunkban visszafizetni abban az esetben sem, ha a jelentkezésed 14 napon belül történt.
 • Ha a jelentkezést követő 14 napon túl mondod le a részvételt, akkor a regisztrációs díj nem jár vissza!  Kivételt képez, ha a személyes részvételt választottad, de a tanfolyamot – a járványügyi helyzet miatt – csak online módon tudjuk megtartani. Akkor a regisztrációs díj teljes összeget jóváírjuk, ha 1 éven belül átjelentkezel egy másik, szabad helyekkel rendelkező tanfolyamra. Ha lemondás nélkül nem veszel részt a tanfolyamon, a regisztrációs díj szintén nem jár vissza.
 • Ha bármilyen (tőlünk független) okból nem tudsz részt venni a képzésen, és a tanfolyam kezdetéig még több mint 14 nap van hátra, és átjelentkezel egy másik képzési időpontra, akkor a regisztrációs díj 50%-át újra be kell fizetned.
 • Ha képzés kezdetéig 14 vagy kevesebb nap van hátra, és átjelentkezel egy másik képzési időpontra, a regisztrációs díj teljes összegét újra be kell fizetned!
 • Bármilyen módosítás (pl. időpont módosítás, részvételi mód változtatás, számlázási adatok, fizetési ütemezés módosítása) a tanfolyam jelentkezési határidejének lejártáig lehetséges, amely időpontot a jelentkezési lap elején feltüntetjük. A jelentkezési határidő lejárta után már nincs lehetőség módosításra. Ha a részvétel emiatt hiúsul meg, akkor a regisztrációs díj nem kerül visszafizetésre! Átjelentkezés esetén a fenti feltételek érvényesek.
 • KMT Akadémia tagként egy alkalommal jelentkezhetsz regisztrációs díj fizetése nélkül a tanfolyamra. Ha lemondod a részvételt, másik időpontra való átjelentkezésre már csak a teljes összegű regisztrációs díj megfizetése mellett lesz lehetőséged.

Jelentkezésnek a Számlázási és jelentkezési adatlap kitöltésének időpontja minősül, a 14 napos határidő ettől az időponttól számítandó.

Szeretettel várunk a képzésen!

A KMT Akadémia teljes csapatának nevében: Kulcsár György a KMT Akadémia szakmai vezetője

A tanulás öröm is lehet!

X