Tanulj velünk számolni! Diszkalkulia tanfolyam – Szolnok

Tanulj velünk számolni! Diszkalkulia?

Számolási nehézséggel küzdő gyerekek mindig voltak, de az utóbbi 10-20 évben folyamatosan növekszik a számuk. A saját tapasztalatainkra és a szakirodalomra támaszkodva kidolgoztunk egy komplex módszert, melynek segítségével a diszkalkulia mértéke csökkenthető, illetve felszámolható.

A tanfolyam célja: Alternatív módszer megismertetése a számolásban gyenge gyerekek megsegítése, integrálása érdekében. A mozgás felhasználása a tanulási képesség fejlesztésére.

Jelentkezés feltétele: egyetemi vagy főiskolai pedagógiai végzettség.

Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, általános iskolai matematika szakos tanár.

Időpont: 2019.01.24-26.és 01.31-02.02. Naponta: 8.00 – 16.30
Helyszín: Szolnok
Részvételi díj: 70 000 Ft / fő, mely összeg tartalmazza az oktatáshoz szükséges segédanyagokat. A felmerülő eszközkészítési, utazási és szállás költségek a hallgatókat terhelik. A befizetés történhet átutalással vagy készpénzben, a képzés első napján a helyszínen. A vizsga sikertelen teljesítése esetén ez az összeg nem követelhető vissza.

A tanfolyam létszáma maximált, a jelentkezéseket csak a visszajelzés sorrendjében tudjuk elfogadni.
Jelentkezési határidő: 2019.01.18. 12.00 óra!

Jelentkezés az alábbi online jelentkezési lapon:
https://goo.gl/forms/S45taY2TPjsndzAR2

A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki. A tanfolyam elvégzése pedagógusoknak 60 órás továbbképzésként elszámolható! Engedély száma: 43/84/2014

A tanfolyam tematikája: A matematikai képességek szerepe az intellektus fejlődésében, Diszkalkulia, Kutatási irányzatok, Az idegrendszer és a számolási képesség, A terápia mozgásanyaga I., A pedagógus szerepe, Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga II., Vizsgálat, A terápia mozgásanyaga III., IV., Terápiatervezés

Témakörök: A matematikai képességek kialakulásának folyamata; A számolási nehézség problémaköre; Kutatások a diszkalkulia témakörében; Az idegrendszer érési folyamatai és a diszkalkulia összefüggései, a mozgásfejlődés menete; A matematika tanításának módszerei és a diszkalkulia közötti összefüggések; A vizsgálat ismertetése; Egyéni vizsgálat; A vizsgált területek értékelése, fejlesztési lehetősége, a kapott eredmények feldolgozása; A terápia mozgásanyagának megtanulása. Önálló vizsgálatvégzés; Terápia tervezés.

Alkalmazott módszerek: előadás, konzultáció, bemutatás, megfigyelés, saját élményű mozgástréning, önálló munka.

A jelentkezést jelentkezési lap elküldésével is meg kell erősíteni!
Online jelentkezési lap: https://goo.gl/forms/S45taY2TPjsndzAR2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük