Technikák a tanítással, tanulással kapcsolatos pszichés gátlások oldására – Nyíradony/online

Tanulási nehézséggel és magatartási zavarral küzdő gyermekekkel foglalkozunk. Munkánk során meggyőződésünkké vált, hogy az idegrendszeri éretlenség mellett, a lelki traumák is jelentős szerepet játszanak a tanulási nehézség és a magatartási zavar kialakulásában. Ezen lelki traumák feloldására dolgoztunk ki egy módszert, amely egyaránt használható óvodás és általános iskolás korú gyermekeknél, és segítséget ad a velük foglalkozó pedagógusok számára is.
Elsősorban óvodapedagógusok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, logopédusok és pszichológusok jelentkezését várjuk.
A tanfolyam témája: A pszichés gátlások felszámolására a mozgásterápián túl szükség lehet stresszoldó módszerekre is. Olyan technikákat választottunk ki, amelyeket saját pedagógiai gyakorlatunkban a legeredményesebben tudtunk használni és nem igényeltek speciális (pszichológusi) végzettséget. A tanfolyam tartalmaz önismereti teszteket pedagógusok számára, amelyek segítségével felismerhetik saját motivációikat és tanítványaik cselekedeteinek mozgatórugóit. Tartalmaz kommunikációs gyakorlatokat a problémátlanabb kapcsolatteremtés megtanulására, a gyerekekben keletkezett stressz oldására.
Témakörök: Varázskör(NLP) – A kellemetlen tevékenységet kellemes élményhez kapcsoljuk; Gyors fóbia gyógymód(NLP) – Az eseményről leválasztjuk az érzelmeket, nevetségessé tesszük a szituációt; Stresszoldó kineziológia – Az izmokban tárolt feszültségek oldásával az energiakörök tehermentesítése; Az olvasáshoz, íráshoz, számoláshoz kapcsolódó stressznyom felderítése szemkörzéssel, oldása.(Kineziológia); Izomcsoportok harmonizálása az írás megkönnyítése érdekében. (Izomkontroll); A dyslexia, dysgraphia, discalculia neurológiai hátterének ismertetése, megjelenési formái és kezelése
A tanfolyam 60 órás, 6 napos.
A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki, amely feljogosít a módszer használatára! A tanfolyam elvégzése a pedagógusoknak 60 órás továbbképzésként elszámolható! Engedély száma: 9-78/2018
A tanfolyam időpontjai:
2021.01.08-10. és 2021.01.15-17. Naponta: 8:00-16:00 óráig.
Helyszín: Nyíradony, személyes részvétellel vagy ONLINE.
Jelentkezési határidő: 2021.01.08. 12 óra
A tanfolyam ára: 90.000 Ft,
amely fizethető a helyszínen, vagy az első napon kiállított számla alapján átutalással, akár költségmegosztással több költségviselő fél között. A résztvevőknek részletfizetési lehetőséget biztosítunk! A tanfolyami díj fizethető 2 vagy 3 részletben is!
A jelentkezést jelentkezési lap elküldésével is meg kell erősíteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük