Három gyakori kérdés és válasz a KMT – ről

 

Mi a KMT Akadémia?

A KMT Akadémia a Komplex mozgásterápia fejlesztőeljárás szervezete.

Képző, támogató, továbbképző szakmai szervezet vagyunk.

Célul tűztük ki, hogy minél szélesebb körben megismertessük a Komplex mozgásterápiát.

Összekötjük a Komplex mozgásterápia iránt érdeklődő szülőket a fejlesztő szakemberekkel, akik ezzel a fejlesztőeljárással dolgoznak.

A módszer iránt érdeklődő pedagógusoknak megtanítjuk a módszer használatát 60 órás, akkreditált pedagógus továbbképzés keretében.

Minél szélesebb körben szeretnénk ezt a módszertant megismertetni kollégáinkkal:

Jusson el a legtöbb gyerekhez: A tanulás öröm is lehet!

 

 

Mire jogosít fel a Komplex mozgásterápia továbbképzés?

Ha elvégzed a Komplex mozgásterápia 60 órás akkreditált pedagógus tanfolyamot, mély bepillantást nyerhetsz a Komplex mozgásterápia elméleti és gyakorlati alapjaiba.

Ha az alaptanfolyamot elvégezted:

Végezhetsz egyéni fejlesztést, kis létszámú csoportos fejlesztést és nagy létszámú csoportos fejlesztést a Komplex mozgásterápia módszertanával.

Ugyanakkor ez a továbbképzésünk egy akkreditált pedagógus továbbképzés!

Nem ad önálló végzettséget, a tanfolyam elvégzése után nem válsz gyógypedagógussá, pedagógussá.

Amit nyújtani tud neked:

Olyan szakmai fogásrendszer, szemléletmód és ehhez kapcsolódó elméleti háttérinformációk, amelyeket a már végzett, pedagógus a saját munkájában, a saját szakterületén alkalmazni tud.

Azt, hogy milyen korú gyerekeknek, milyen súlyosságú problémákban tudsz segíteni az fogja alapvetően meghatározni, hogy milyen alapvégzettséged van.

A tanfolyamunk elvégzése elmélyülést jelent számodra egy plusz módszertanban!

A Komplex mozgásterápia nem egy specifikus problémára szabott gyógyító eljárás, hanem inkább egy általános, alapozó jellegű fejlesztő eljárás. Nagyon sokféle területen alkalmazható, sok területen lehet vele fejlődést elérni, ugyanakkor az nem reális ígéret, hogy megszüntet valamilyen diagnózist, meggyógyít valamilyen betegséget, rendellenességet.

Gyakran diagnózissal rendelkező gyerekeknek tudunk segíteni állapotuk javulásában, vagy diagnózissal nem rendelkezőknek javíthatunk az általános állapotán, például tanulási nehézségekben.

 

Mit tartalmaz a KMT felmérés?

 

A Komplex mozgásterápia 60 órás akkreditált pedagógus továbbképzés során elsajátíthatod a módszertan használatában szükséges felmérés lépéseit, elméleti és gyakorlati hátterét.

Ez nem egy diagnosztikus vizsgálat, hanem azt a célt szolgálja, hogy a legjobban a támogatandó gyerekre tudjuk szabni a fejlesztőprogramot.

Az is a szerepe, hogy ha nem mozgásfejlesztésre van a gyereknek szüksége, a felmérés során kiderüljön számodra, hogyan lehet a leghatékonyabban segíteni.

Azt azonban nem lehet a felmérés alapján megállapítani, hogy mi a „baj”, milyen diagnózisa van, iskolaérett – e?

Ez a felmérés azt a célt szolgálja, hogy meghatározza a mozgásfejlesztés irányát: a lehető leghatékonyabban tudjunk segíteni!

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük