izomkontroll tanfolyam
Manuális – érintéssel járó, kontakt módszer: gyerekek és felnőttek egyéni stresszmentesítésére
  • Tanulj közvetlenül

    Kulcsár Mihályné, Panni nénitől a Komplex mozgásterápia fejlesztőeljárás kidolgozójától!

  • Ismerd meg a stressz

    élő szervezetekre gyakorolt hatásait!

  • Tanuld meg

    meghatározott izmok stresszmentesítésének módszerét!

A tanfolyam oktatója

Picture of Kulcsár Mihályné, Panni néni

Kulcsár Mihályné, Panni néni

Neuropedagógus, a Komplex Mozgásterápia módszerének kidolgozója

A kineziológiából ismert jelenség, hogy stressz hatására az izmok lekapcsolnak. Az éppen aktív izom elgyengül, megszakad az agy-izom kibernetikus kapcsolat. Abban a pozícióban az agy elveszíti az irányítás képességét az izom felett. Ez a mozgás darabosságában, összerendezetlenségében, ügyetlenségben nyilvánulhat meg.

Milyen területeken segíthetsz a tanfolyamon tanultakkal?

A legfontosabb technikai tudnivalók

A diszgráfia hátterében gyakran a kéz, kar izmainak blokkja áll, amit nem lehet finommozgás fejlesztéssel oldani. Az izomkontroll oldás után akár azonnali látványos javulás mutatkozhat az írásban. A súlyos, makacs beszédhiba oldásában is segítségünkre lehet a módszer. A különböző negatív érzelmek más-más izomban okoznak zárlatot. Az izomkontroll segítségével helyre lehet állítani, az agy-izom kibernetikus kapcsolatot. A gyenge izom megerősödik, a tartási deformitások lényegesen csökkennek vagy véglegesen eltűnnek. Az izom újra az agy regulációja alá kerül.

Milyen témakörökkel találkozhatsz a négy nap során?

A módszer alkalmazásának hozadéka a stressz oldódása lelki szinten. Akár egy-két alkalommal kioldhatók az évtizedek óta hurcolt tudatos vagy tudattalan sérelmek, fájdalmak. Túlmozgások csökkenhetnek, koordináltabbá válhat a gyermek mozgása. Nem szükséges a negatív történések elmesélése, újra élése, hanem elég az érzések szintjén az Izomkonztrollt segítségül hívni!

Ismerd meg az izomkontroll technikát!

Segítsd és támogasd a stressz oldását!

Kapcsolat

Email: kmtakademia@gmail.com
X