manuálterápia tanfolyam
Manuális – érintéssel járó, kontakt módszer: gyerekek és felnőttek egyéni támogatására
  • Tanulj közvetlenül

    Kulcsár Mihályné, Panni nénitől a Komplex mozgásterápia fejlesztőeljárás kidolgozójától!

  • Ismerd meg a manuálterápia

    elméleti hátterét!

  • Tanuld meg és gyakorold

    a szakmai fogásokat és gyakorlatokat!

A tanfolyam oktatója

Picture of Kulcsár Mihályné, Panni néni

Kulcsár Mihályné, Panni néni

Neuropedagógus, a Komplex Mozgásterápia módszerének kidolgozója

"Az agyi gernicvelői folyadék áramlásának ritmusa áthatja az életünket. Ennek a folyadéknak az áramlása alapvetően határozza meg működésünket. Erős fizikai hatásra (ütésre), de pszichés okok következtében is elakadhat az áramlás folyamata, ami kimozdítja egyéni ritmusunkat, szerveink működésének ritmusát."

Milyen területeken segíthetsz a tanfolyamon tanultakkal?

A legfontosabb technikai tudnivalók

"A saját ritmusok kialakulásának alapja a kranioszakrális áramlás. Megalapozza a légzést, keringést, az emésztőrendszer perisztaltikáját, az agyhullámok szinuszritmusát. Ha a kranoszakrális áramlás valamilyen oknál fogva szétzilálóik a saját alapritmusok szétesnek, összekuszálódnak. Ilyenkor az alkalmazkodási reakciók elégtelenül működnek. Következménye magatartászavar, tanulászavar, figyelemzavar, a mozgás összerendezetlensége, álmatlanság, szorongás, a test különböző pontjain megjelenő fájdalmak lehetnek."

Milyen témakörökkel találkozhatsz a négy nap során?

"Az ember társas lény, az emberi kapcsolatok épülésében nagy szerepet kap az érintés. A kezelés során a kezelő a kliens testének meghatározott pontjaira helyezi finoman a kezét. Az érintés hatására ellazulnak az izmok, helyükre csúsznak a csontok, oldódnak a blokkok a testben és a lélekben. A kezelés helyreállítja a liquor áramlását. A kezelt zónához tartozó szervek működése javul, a tünetek enyhülnek."

Ismerd meg a Manuálterápiát!

Állítsd helyre tanítványaid kranioszakrális áramlását!

Kapcsolat

Email: kmtakademia@gmail.com
X