Ha ELVÉGEZTED A 60 ÓRÁS KOMPLEX MOZGÁSTERÁPIA TANFOLYAMOT, akkor regisztrálj a KMT Akadémiára, és szerezd meg a mentor fejlesztő fokozatot, ez adja az egész alapját! Emellett teljesítened kell további feltételeket is:

 1. A mentor fejlesztő fokozatodnak aktív besorolásúnak kell lennie (a megszerzést követően 3 évig aktív, utána pedig akkor, ha a frissen tartottad a frissen tartó kurzus tanegységeinek teljesítésével). Az akadémiai fokozatok részletes leírását itt találod.
 2. Jártasságot kell szerezned egy stresszkezelő eljárásban!
 3. Készítened kell két neuropedagógiai szemléletű esettanulmányt! Minimum terjedelme: 10 oldal (A4-es oldal, 14-es betűméret, 1,5 sorköz, Times new roman betűtípus). Egy saját magad által fejlesztett esetet kell benne elemezned, melyben összekapcsolod a mozgásfejlesztést és a pszichés és szociális hatásmechanizmusokat. Bemutatod benne a fejlődés követésére használt indikátorokat, az elért eredményeket és ellátod szakirodalmi hivatkozásokkal. A dolgozatot a KMT Akadémia Neuropedagógiai Intézete által kijelölt vizsgabizottság előtt meg kell védened!
 4. Recenzió: egy eddig recenzió formájában még fel nem dolgozott releváns szakirodalom bemutatása, tartalmának összekapcsolása a neuropedagógia témakörével. (minimum 2, maximum 10 A4-es oldal, Times new roman betűtípussal, maximum 1,5 sorközzel és 14-es betűmérettel)

Általunk elfogadott stresszkezelő eljárásban való jártasságok:

 1. Technikák a tanítással, tanulással kapcsolatos stressz oldására című 60 órás, Kulcsár Mihályné által vezetett tanfolyam elvégzése
 2. Gyermek klinikai szakpszichológusi végzettség
 3. Gyermek pszichoterapeuta végzettség
 4. Pedagógiai szakpszichológusi végzettség
 5. Valamely gyermek pszichoterápiában szerzett módszerspecifikus végzettség. (pl.: gyermek pszichodráma, gyermek zeneterápia, meseterápia stb.…)
 6. Gyermek-, szülő- és pedagógus coach végzettség (KMT Akadémia jövőben induló képzése)
 7. Önismereti coach végzettség (KMT Akadémia jövőben induló képzése)
 8. AKÉTA végzettség
 9. One brain IV. végzettség
 10. Touch for health IV. végezettség
 11. OBO Edukineziológia végzettség

A cím megszerzésének menete:

Ha teljesítetted a két bemeneti feltételt, azaz megvan az aktív besorolású mentor fejlesztő fokozatod és a stresszkezelő eljárásban való jártasságod, akkor regisztrálsz a Neuropedagógus cím várományosok rendszerébe (online regisztrációs lap itt: https://forms.gle/cAGc34GUkFp9QARD7), amely KMT Akadémia tagoknak ingyenes, választasz egy neuropedagógus mentort és az ő segítségével elkészíted a három dolgozatot. Erre a regisztrációt követően három év áll a rendelkezésedre. Ezeket beküldöd a KMT Akadémiának, ahol elbírálják a dolgozataidat, és ha elfogadásra kerülnek akkor megkapod három évre a védjegyhasználat jogát!

A neuropedagógus védjegy megújítása:

A védjegyhasználat jogának megújításához regisztrálnod kell a neuropedagógusok intézetébe, ami KMT Akadémia tagoknak egyenlőre ingyenes. Erre a védjegyhasználati jog megszerzését követően bármikor lehetőséged van!

Itt nyilvántartjuk és nyilvánosan elérhetővé tesszük az adataidat, hogy bárki ellenőrizhesse jogosan használod-e a védjegyet.

A megújításhoz egyrészt meg kell őrizned a KMT Akadémiai fokozatod aktív státuszát, másrészt védjegyhasználati jog megszerzését követő hat évben teljesítened kell még az alábbi feltételeket:

 1. Készítened kell egy neuropedagógiai szemléletű esettanulmányt! Minimum terjedelme: 10 oldal (A4-es oldal, 14-es betűméret, 1,5 sorköz, Times new roman betűtípus). Egy saját magad által fejlesztett esetet kell benne elemezned, melyben összekapcsolod a mozgásfejlesztést és a pszichés és szociális hatásmechanizmusokat. Bemutatod benne a fejlődés követésére használt indikátorokat, az elért eredményeket és ellátod szakirodalmi hivatkozásokkal.
 2. Recenzió: egy eddig recenzió formájában még fel nem dolgozott releváns szakirodalom bemutatása, tartalmának összekapcsolása a neuropedagógia témakörével. (minimum 2, maximum 10 A4-es oldal, Times new roman betűtípussal, maximum 1,5 sorközzel és 14-es betűmérettel)

Ezeket a hat év során bármikor elkészítheted és leadhatod ellenőrzésre a KMT Akadémiának.

Az ellenőrzésre az Akadémiának 60 napja van. A hat éves időszaknak a 60. nap letelte után kell véget érnie ahhoz, hogy a védjegyhasználati jogod folyamatos lehessen! Ha a dolgozatok elfogadásra kerültek, akkor a védjegyhasználatod automatikusan meghosszabbodik, újabb hat évre, vagy addig amíg aktív besorolású fokozatod van a KMT Akadémián!