Kulcsár Mihály

Komplex mozgásterápia oktató

Elérhetőség

  • Telefonszám:
  • Email:

Helyszín, időbeosztás

Szakmai életút

Kulcsár Mihály vagyok, a Komplex Mozgásterápia fejlesztő módszer oktatója, óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus.

Már egész kora gyerekkoromban éreztem, hogy szeretnék példát mutatni a világnak, hogyan érdemes gyerekekkel, emberekkel kommunikálni, mindennapi tevékenységeik hatékonyságát növelni. Azonban az élet más területekre is elsodort – voltam geológus, földmérő mérnök, informatikus, ingatlangazdálkodási referens, köztisztviselő, vagyonvédelmi szakember is. Míg végül a nagy útkeresésben a pálya rám talált. Óvodapedagógus lettem. A gyerekek és családok nehézségeit látva nagyon hasznosnak tartottam, hogy édesanyám módszerével és egyéb más stresszkezelő eljárásokkal támogassam őket. Hat éves óvodapedagógus pályafutásom alatt a gyakorlatban is sikeresen alkalmaztam a KMT csoportos fejlesztés óvodai változatát.

Ez idő alatt szabadidőm terhére elindítottam vállalkozásomat és azóta is vállalom gyermekek egyéni fejlesztését és természetesen a módszer oktatását. Ebben sok támogatást kaptam családomtól, édesanyámtól, édesapámtól, a bátyámtól, feleségemtől és két szép gyermekemtől.

A megélt tapasztalatok alapján fontos lett számomra, hogy rugalmas időbeosztás szerint élhessek és dolgozhassak, ennek a vállalkozói forma tökéletesen megfelel, így az elmúlt években csak ebben tevékenykedem.

Alapvetően szeretek gyerekekkel dolgozni, óvodásokkal, kicsikkel nagyokkal, értjük egymást, ezért voltam óvodapedagógus is, de időközben elengedhetetlennek gondoltam, hogy bővítsem szakmai tudásomat, ezért elvégeztem Győrben a fejlesztőpedagógiai szakot is.

Elsődlegesnek tartom, mind a fejlesztői, mind az oktatói munkámban, hogy figyelembe vegyem a gyermek és/vagy a felnőtt vélt vagy valós érdekeit, azt hogy jól érezze magát a helyzetben, hogy ne sérüljön tőle és hogy profitáljon belőle.

Előnyösnek tartom egy segítő szakmát végző szakembernél, hogy életének része legyen a folyamatos önismeret és személyiségfejlesztés, ezért én is járok pszichoterápiába.

Hobbym a szerepjátékmesélés, amit nem csak élvezettel gyakorlok, de azt gondolom sokat is profitálok belőle. Az elmúlt években sokat bővült a szókincsem, amit mind a gyerekkel való munkában, mind az oktatásban tudok hasznosítani.

Ha bármilyen fórumon lehetőségem volna valami nagyon okosat üzenni a felnőtteknek, azt mondanám: „Szeressétek a gyerekeket és persze önmagatokat és egymást!”