Amit minden pedagógusnak tudnia kell a Csoportos KMT-ről!

Sokszor tapasztaljuk, hogy a gyerekek fejlesztésekor szükség van olyan eszközökre és módszerekre, amelyek segítenek a tanulási nehézségek leküzdésében. A tanárok, óvodapedagógusok és gyógypedagógusok számára elérhető, hatékony eszközök körét most tovább bővítjük egy megújult tanfolyammal!

Ez a képzés azoknak a gyermekek fejlesztésével foglalkozó, vagy erre készülő szakembereknek szól, akik szeretnének rövid idő alatt, csak a lényegre koncentrálva, rögtön alkalmazható, gyakorlati tudáshoz jutni.

Ismerd meg a Csoportos Komplex Mozgásterápia tanfolyamot!

A három napos tanfolyam olyan tényleges, gyakorlati ismereteket kínál, amelyeket azonnal alkalmazhatsz a mindennapi munkádban. A képzésen résztvevők a tanfolyam végén felnőttképzési tanúsítványt szereznek.

A módszer alkalmazható vegyes korcsoportú óvodai csoportoktól egészen a felső tagozatig, a fejlesztőprogram mindig a célcsoporthoz igazítható.

Mi az a Komplex Mozgásterápia?

A Komplex mozgásterápiás fejlesztés egy neuropedagógiai eljárás, mely arra törekszik, hogy kihasználja az idegrendszer plaszticitását és állandó változásra való képességét, főként mozgásos és specifikus gyakorlatok segítségével. A módszer kidolgozója Kulcsár Mihályné, Panni néni, aki egy családbarát, megoldásközpontú, kevés eszközt igénylő fejlesztési módszert alkotott. A gyermek egyéni fejlődése adja ennek az eljárásnak az alapját, és figyelembe veszi az alapvető érzelmi szükségleteket is.

A Komplex Mozgásterápia (KMT) hatékony fejlesztő eljárás, amely segít a gyermekeknek megbirkózni tanulási nehézségeikkel és viselkedési problémáikkal. A módszer a tanulási nehézségek megelőzésére és már meglévő nehézségek kezelésére is alkalmazható.

Milyen nehézségekben segíthet a KMT?

Tapasztalataink szerint a Komplex mozgásterápia fejlesztő módszertanának szakszerű alkalmazása segítséget nyújthat a gyermekek kézügyességének, finommotorikájának fejlesztésében. Segítheti az óvodás korosztály felkészítését az iskola kihívásaira. Gyorsíthatja a beszédfejlődést és a beszédhibák korrekcióját a logopédiai terápia mellett, annak kiegészítőjeként alkalmazva. Más fejlesztő módszertanokkal és pedagógiai eszközökkel együtt alkalmazva szerepe lehet a feladattudat, az együttműködési készség, az önbizalom, a kompetencia érzés, a testtudatosság, a figyelem fejlesztésében és a beszédészlelés, auditív megkülönböztető készség megalapozásában.

Áttételesen hozzájárulhat a szociális készségek és a kommunikációs készség fejlődéséhez a szorongásos tünetek csökkenéséhez is, de semmiképp nem helyettesíti a pszichológiai/pszichiátriai terápiát, gyógypedagógiai segítségnyújtást.

Mire számíthatsz a tanfolyamon?

Bemutatjuk a résztvevőknek a Komplex mozgásterápia történetét. Az alapelvek mélyebb betekintést nyújtanak a módszer eredetébe és az alkalmazásuk mögött álló elméleti alapokba.

Az alapelvek és gyakorlatok terén a KMT egyedülálló megközelítést kínál. Az alapok megértése és a gyakorlati alkalmazások elsajátítása során a résztvevők képesek lesznek a mozgásterápiát hatékonyan alkalmazni a csoportok vezetése során.

A csoportműködés pszichológiája kulcsfontosságú eleme a Csoportos KMT sikeres alkalmazásának. Mélyebb ismereteket szerezhetsz arról, hogyan befolyásolja a csoportdinamika a fejlesztő folyamatot, és hogyan lehet hatékonyan kezelni az esetleges kihívásokat.

A gyakorlati fogások a csoportok vezetésében további eszközöket nyújtanak számodra a hatékony és célorientált munkához, a csoportok szükségleteinek hatékonyabb kielégítéséhez.

A szülőkkel való kommunikáció kulcsfontosságú a Csoportos KMT folyamatokban is! A tanfolyam során támogatunk abban, hogyan lehet együttműködni és hatékonyan kommunikálni a szülőkkel úgy, hogy támogassák a gyermekek fejlődését otthon is.

A nagylétszámú csoportos fejlesztőprogram tervezésének alapelvei és gyakorlati fogásai felvérteznek az egyedi és hatékony fejlesztőprogramok tervezésére. Megismerheted, hogyan lehet a KMT-t rugalmasan alkalmazni a különböző csoportok és helyzetek igényeinek megfelelően.

A Csoportos Komplex Mozgásterápiás fejlesztő program résztvevőjeként egy mélyebb, hosszú távú 8 hónapos fejlesztési tervet készíthetsz a nagylétszámú csoportos fejlesztéshez. Ez a program lehetővé teszi számodra, hogy az elméleti ismereteket gyakorlati tapasztalatokká alakítsd a hosszú távú előnyök elérése érdekében.

Vegyél részt a tanfolyamon és tervezz, vezess önállóan nagylétszámú csoportokat!

2024 – ben bővítettük a korábbi, rövidebb tanfolyamot: a már tapasztalattal rendelkező résztvevők számára a tanfolyam újabb előnyöket kínál, beleértve a szervezési nehézségek és a csoportdinamikai jelenségek hatékony kezelését, és az egyéni fejlesztéshez képest megjelenő különbségek mélyebb megértését.

Ha szeretnéd bővíteni és elmélyíteni a tudásodat a Komplex Mozgásterápiáról, valamint hatékony eszközöket keresel a nagylétszámú csoportok fejlesztéséhez, akkor ez a tanfolyam neked szól! Legyél részese te is a változásnak, és segíts a gyermekeknek még hatékonyabban fejlődni!

Kattints ide a tanfolyam részleteiért!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük