Beszámoló a Haladó Komplex mozgásterápia továbbképzésről

Örömmel osztom meg veletek az általam vezetett Haladó Komplex Mozgásterápia tanfolyam élményeit és tapasztalatait. Az Újpest szívében található Egyensúlyház Fejlesztőközpontban, 8 lelkes résztvevővel töltöttünk el hat izgalmas napot, ahol együtt mélyültünk el az idegrendszer és a KMT fejlesztés összetett kérdéseiben.

 

 

 

A tanfolyam barátságos, családias hangulatban zajlott. A csoportméret és a tematika lehetővé tette, hogy minden résztvevő személyes figyelmet kapjon, és kölcsönösen támogassuk egymást a tanulás során. Az egyes témákban bensőséges beszélgetések, tapasztalatcserék zajlottak, ami tovább erősítette a csoportszellemet.

A szakmai tartalmat kifejezetten gyakorlatias szempontok szerint állítottam össze. Az idegrendszer felépítésétől és működésétől kezdve, egészen a veleszületett mozgásmintákig és a kommunikációs stratégiákig számos érdekes és hasznos témában mélyültünk el. Az elméleti alapokat mindig konkrét példákkal, gyakorlatokkal, csoportos konzultációkkal támasztottuk alá, hogy még könnyebbé tegyük az elméleti tudás gyakorlati alkalmazását.

A tematikában külön hangsúlyt kapott az idegrendszer mélyebb megértése. A veleszületett temperamentum és az idegrendszeri alapok szerepének körüljárása hasznos segítséget adott a résztvevőknek a fejlesztő folyamatok tervezéséhez.

A primitív reflexek és az elemi mozgásminták szerepének tisztázása a felmérésben és a fejlesztő folyamatban egy különösen izgalmas téma volt, melyben a tanfolyam végére már mindenki magabiztosan tájékozódott.

A kommunikációval kapcsolatos témák, beleértve a gyerekekkel és szülőkkel való együttműködés kommunikációs fogásait, mindenki számára értékesek voltak. Az etikus kommunikációra is figyelmet fordíthattunk, hogy minden résztvevő sikeresebben tudjon együttműködni a szülőkkel és a gyerekekkel.

 

 

Úgy érzem a tanfolyam végére mindannyian inspiráló élményekkel gazdagodva, telve lelkesedéssel indultunk neki a tanultak alkalmazásának. Minden résztvevőnek sok sikert kívánok a további fejlesztő munkájában, és bízom benne, hogy nemsokára ismét találkozunk!

Szeretettel,

Gyuri

(Kulcsár György a KMT Akadémia szakmai vezetője)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük