Kisgyermeknevelés tanfolyamunk: Fejlesztés és Megértés

Üdvözöllek a Kisgyermeknevelés tanfolyamunkon! Ez a képzésünk kifejezetten neked szól, ha szeretnéd mélyebben megérteni a kisgyermekek fejlődését és nevelését. A tanfolyam során számos fontos témát érintünk, amelyek segítségével fejlesztheted a gyermekeket különböző területeken.

Az első napon megvizsgáljuk a gyermekvállalás felelősségét, valamint a gyermek alapvető szükségleteit. Részletesen megismerkedünk a fejlődés menetével, hogy jobban megérthessük, milyen fázisokon keresztül halad a gyermekek fejlődése.

A második napon felfedezzük a fejlődés legfontosabb területeit. Fizikai szempontból megismerjük, hogyan fejlődik a gyermek testileg csecsemő-, kisded- és óvodáskorban. Részletesen foglalkozunk a mozgásfejlődéssel, a látás és hallás fejlődésével, valamint az egyensúlyérzék, a tapintás és a játék különböző szakaszaival. Emellett megvizsgáljuk az érzelmi fejlődést, a beszédfejlődést, a figyelem és a szocializáció fejlődését, valamint a gondolkodás és az értelem kibontakozását.

A harmadik napon a hangsúlyt az érzelmi intelligencia kialakulására és a magatartási problémák hátterére helyezzük. Különböző helyzeteket és tényezőket vizsgálunk meg, amelyek befolyásolhatják a gyermekek viselkedését. Ismerkedünk az ismeretlen helyzetek, a testvérféltékenység, az alvás- és táplálkozási zavarok, valamint a szobatisztasággal kapcsolatos problémák és más jelenségek okozta magatartási nehézségekkel.

Az utolsó napon felfedezzük, hogyan segíthetünk a gyermekek fejlődésében. Megismertetünk téged a csecsemőkortól az óvodáskorig alkalmazható fejlesztő játékszerekkel és tevékenységekkel. Külön hangsúlyt fektetünk a szemmozgató izmok, a hallás differenciálása, a taktilis észlelés, a beszédfejlődés és a finommotorika fejlesztésére.

Kulcsár Mihályné, a tanfolyam kidolgozója és oktatója. Több mint negyven éve foglalkozik tanulási nehézségekkel és magatartási problémákkal küzdő gyermekek fejlesztésével . A könyvet és a tanfolyamot is az ő tapasztalatai és szakértelme alapján állította össze.  Az augusztusi tanfolyamot fia, Kulcsár Mihály, óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus, KMT oktató vezeti majd.

Ez a tanfolyam minden olyan szakembernek ajánlott, aki komolyan veszi a legifjabb generáció sorsát, és szeretne új szempontokat és módszereket megismerni a kisgyermekek nevelésével kapcsolatban. Várunk szeretettel a Kisgyermeknevelés tanfolyamunkon, ahol mélyebb betekintést nyerhetsz a gyermekfejlődés világába és hatékonyabb nevelési módszereket sajátíthatsz el.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük