Mozgásterápia más szemmel

A Cukimamik oldal szerzője maga is végzett és gyakorló komplex mozgásterápiás fejlesztő. Köszönjük, hogy megosztotta a saját tapasztalait a módszerrel kapcsolatban!

„A komplex mozgásterápia módszerével személyes tapasztalattal rendelkezem, melyet megosztok veled, mielőtt a terápiát bemutatnám. Az elmúlt évben az óvoda kezdésnél a fiamnál egy lavinaszerű visszaesést tapasztaltam. Nem értettem a dolgot, sőt már aggódni kezdtem, hogy mi a csuda lett a gyerekkel. Összekeverte a napokat, szétszórt lett, és pisilési gondok jelentkeztek nála. Az óvoda gyógypedagógusát megcélozva elkezdtük a komplex mozgásterápiát. Akkor azt mondta nekem Erzsi: „Judit végezd el a tanfolyamot, ez pont neked való, a gyermekjógával össze tudod egyeztetni.” Azt válaszoltam: Ha látom, hogy a fiamon segít, és fejlődik, akkor megcsinálom, mert akkor számomra hiteles az egész.” A tornát október elején kezdtük, a problémák 2 hét alatt megszűntek, amiért felkerestem az óvodapedagógust, decemberben elkezdett olvasni a fiam, és a számokkal műveleteket végezni. A finommotorikája a mai napig hagy némi kivetni valót, vagyis borzalmas, de nem vagyok telhetetlen, úgy gondolom, ez már egy óriási siker. Én pedig betartottam magamnak tett ígéretem, és továbbképeztem magam, vagyis elvégeztem a komplex mozgásterápia tanfolyamát, mert hiszem, ha a fiamnak sikerült, másnak is fog!”

A cikk folytatódik a szerző oldalán: https://www.cukimamik.hu/csemeteink/kisgyerek/item/1740-komplex-mozgasterapia?fbclid=IwAR2G_x1EXVPLjA1QxvR5WrV6FFMjNpcO9toucGoxdpQo2yJJy_UkNS9q6yw

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük